HISTORIE

ALTE POST

Groepsaccommodatie Alte Post in Kückelheim kent een lange historie. De basis van het huidige gebouw gaat terug tot 1814. Op de voorzijde van het gebouw, staat dit jaartal in het vakwerkhout uitgesneden, zoals dat gebruikelijk is bij Duitse vakwerkhuizen.

 

De Alte Post was van oorsprong een postkantoor. Vandaar de huidige naam Alte Post. Naast postkantoor kreeg het ook de functie van café, Kneippe op zijn Duits. Na de oorlog tot 1978 heette de Alte Post, Gästhof Pension Neuhäuser. Vanuit die tijd zijn nog een paar foto’s bewaard gebleven die je op deze pagina kunt zien. De indeling en het aanzicht van het gebouw waren in die periode helemaal anders. Het vakwerk ging schuil achter leisteen en binnen was het gebouw heel anders ingedeeld.

 

 

 

In 1977 is het gebouw gekocht door mevrouw Wulf. Weduwe van 1 van de oprichters van de bekende kettingfabriek Kettenwulf. Mevrouw Wulf heeft toen haar droom verwezenlijkt door de Alte Post geheel te restaureren en te exploiteren als Hotel-Restaurant. Kosten nog moeite werden gespaard. Het gebouw is destijds volledig gestript totdat alleen de houten constructie en het dak nog stonden. Daarna is alles opnieuw opgebouwd en smaakvol ingericht. Ook is toen de kegelbaan aan het gebouw toegevoegd.

 

Hotel Restaurant

klik voor vergroting

Vakantie gevoel

 

De hele indeling van het pand is destijds gewijzigd. Op de benedenverdieping, in het café- en restaurantgedeelte is de vakwerkconstructie zichtbaar gemaakt. De vloer is bedekt met mooie terracotta tegels. Ook is toen de enorme open haard ingebouwd. Op de eerste etage zijn 8 hotelkamers gemaakt met een eigen badkamer. De kamers zijn ingericht in "Bauernstil" en de badkamers zijn allemaal hetzelfde, alleen hebben de tegels en het keramiek overal een ander kleurtje. Deze hele inrichting is goed bewaard gebleven en ziet er ook nu nog goed uit. De "Bauernstil" inrichting van de slaapkamers geeft je gelijk een vakantiegevoel. De badkamers zijn echt retro. Wij hopen het nog lang zo te houden. Het zou zonde zijn om het te moeten moderniseren, want dan gaat veel van de karakteristieke sfeer verloren die de Alte Post nu heeft.

De Alte Post won gelijk in het eerste jaar dat ze geopend waren de eerste prijs in een “Gaststättenwettbewerb” en mocht zich de “schönste Gaststätte im Sauerland” noemen. 

 

In augustus 2014 hebben wij de Alte Post gekocht. We waren al jaren op zoek naar een mooi pand om een gezellige, kwalitatieve groepsaccommodatie van te maken. Bij onze eerste bezichtiging van de Alte Post voelde het gelijk goed. Het pand heeft van zichzelf een zeer aangename sfeer vonden wij.

We hebben daarna een jaar uitgetrokken om van de Alte Post een groepsaccommodatie te maken zoals wij denken dat gasten dat fijn zullen vinden. We hopen dat veel families en vriendengroepen er leuke tijden gaan beleven.